Skip to content

Hram la Seminarul Teologic din Dorohoi

August 4, 2011

La Seminarul Teologic Ortodox din Dorohoi încep, astăzi, evenimentele prilejuite de hramul instituţiei – Sfântul Ioan Iacob Hozevitul – sărbătorit în fiecare an la data de 5 august.

Pe lângă slujbele ce vor fi oficiate la capela instituţiei, anul acesta va avea loc şi o sesiune de comunicări ştiinţifice despre viaţa şi opera Sfântului Ioan Iacob. Programul include, de asemenea, un concert de muzică religioasă.

„În preambulul acestei sărbători vom săvârşi joi, la ora 09:00 un maslu de obşte cu preoţii din oraş şi din împrejurimi absolvenţi ai Seminarului din Dorohoi, urmat de o prezentare de referate privind viaţa sfântului. Seara, de la ora 17:00 se va oficia Vecernia Mare în sobor. Vineri se va oficia la ora 07:30 Slujba Utreniei, la ora 08:45 Acatistul Sfântului Ioan Iacob, la 09:30 Sfânta Liturghie în sobor, la orele 11:00 va fi un mic concert susţinut de corul Haris, apoi la ora 11:15 se va oficia pomenirea ctitorilor”, a spus Părintele profesor Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, potrivit site-ului Patriarhiei Române, Basilica.ro.

Anunțuri

Comentariile sunt închise.