Sări la conţinut

despre

Acest site se doreşte a fi versiunea on-line a cărţii Din Ierihon către Sion a Sf. Ioan Iacob Hozevitul.

Există mai multe ediţii ale acestei cărţi dar căutând pe internet am găsit că ediţia de la Ierusalim 1999 este cea completă, celelalte având unele pasaje lipsă (unele aspecte legate de ecumenism, calendar etc au fost omise datorită intransigenţei Sf Ioan Iacob).

Cartea poate fi găsită pe siteul www.misiune-ortodoxa.ro, la adresa http://www.misiune-ortodoxa.ro/download/detalii/sf.-ioan-iacob-romanul-hozevitul-din-ierihon-catre-sion.html. Deoarece este scanată şi are multe pagini ~ 700, este un PDF mare, ~ 200MB.

Intervenţiile în text sunt minime (vreo literă lipsă sau scrisă greşit) restul încercând să fie reprodus ca în carte – termeni, gramatică etc. Deoarece unele părţi (capitole) sunt prea mari pentru o singură pagină web, au fost împărţite pe mai multe pagini, primind şi titluri sugestive care nu apar în cuprinsul original al cărţii (părţi care cuprind mai multe teme, fără a fi separate în cuprins). De asemenea au fost trecute şi numerele de pagină originale din carte, pentru a putea compara textele. Imaginile sunt cele din cartea scanată. Neavând o calitate prea bună, au fost uneori editate (contrast, culoare, detalii) în speranţa unei îmbunătăţiri.

Este un site în dezvoltare, început din dorinţa de a pune on-line poeziile Sf. Ioan Iacob.

admin, mai 2009

Reclame