Sări la conţinut

Biserici – Mânăstiri

Notă: Aceste Biserici/Mânăstiri sunt listate fără vreo ordine anume, după cum au fost găsite pe net. Unele informaţii/adrese pot fi invalide. Lista este desigur incompletă …

Mânăstirea Neamţ


SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX „VENIAMIN COSTACHI”
de la MANASTIREA NEAMT

Biserica seminarului are hramul Sf. Ioan Iacob Hozevitul şi aici se află un deget al Sfântului, camifalca, metaniile şi ceaslovul.


Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din oraşul Dorohoi


Manastirea „Sfantul Ioan Iacob Hozevitul”, Urecheni, Neamţ
Staret Ieromonah Chesarie Niculita, Tel: +4.0740.514.167,
Email: imhchesarie[at]manastireaioaniacob.ro, Comuna Urecheni, Sat Urecheni, Jud. Neamt


Manastirea „Sfantul Ioan Iacob Hozevitul”, Piatra Craiului
Pe raza localitatii Bucea, comuna Ciucea, judetul Cluj, la jumatatea distantei dintre Cluj si Oradea, in dreptul popasului Piatra Craiului, la 3 km de soseaua E60, se afla Manastirea Sfantul Ioan Iacob Hozevitul. (preluat de aici)


Biserica Sfantul Ioan Iacob Hozevitul Bucureşti
Strada Gheorghe Petrascu, nr. 57, sector 3, Bucuresti
(in apropierea Liceului IOR)

Schitul Sf. Ioan Iacob, Pojorâta, jud. Suceava (informaţii aici şi aici)
Acces: Este situat la 15 km sud-vest de orasul Campulung-Moldova. Din Campulung folosindu-se linia ferata, se coboara la Pojorata care se afla la 6 km. Din Pojorata se merge spre est 5,5 km prin sat (trecand pe langa caminul de batrani), drumul fiind insotit de izvorul cu apa limpede al Jumanului, care curge repezit la vale. Dupa cei 5,5 km de mers prin sat, se urca, pe o carare, prin pasune inca 2 km. Urcusul greu pe pasune poate fi evitat, daca se merge pe drumul de care prin padure, dar care este mai lung. Drumul este practicabil numai pe timp uscat (fara ploaie).
Am gasit pe net fotografii de la acest schit aici.


MANASTIREA SFANTUL IOAN IACOB HOZEVITUL
Situata in strada Sat Borod Dealu Piatra Craiului – Telefon: 0259 / 587385 , Cod Postal: 417072, Localitate: Bratca, Judet: Bihor


Mănăstirea Sfântului Mare Mucenic Iacov Persul, Sireţi, Moldova
Mănăstirea Sf. M. Mc. Iacov Persul, loc. Sireţi, raionul Străşeni, Moldova, MD-3731
Telefon: (+373)-237-71705, Email: contact@manastirea-sireti.md
Cum se ajunge: Din Chişinău de la str. Calea Ieşilor, de lîngă piaţa agro-alimentară, se ia maxi-taxi spre s. Sireţi. Circulă între orele 6.00-21.00, la interval de 30 min


BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ cu Hramul „Duminica Sfinţilor Români şi Sfântul Cuvios IOAN IACOB de la Neamţ – Hozevitul” din cadrul Mitropoliei Basarabiei şi Exarhatul Plaiurilor (Patriarhia Română)
(amplasată pe Bulevardul Mircea cel Bătrân colţ cu strada Profesor Ion Dumeniuc, sectorul Ciocana, Chişinău, Republica Moldova)


Parohia Ortodoxă Română Odense, DANEMARCA


St. John the Romanian Orthodox Church, DENVER


Reclame