Sări la conţinut

50 de ani de la adormirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul

Nota web-site: Sunt grupate aici informatii/legaturi gasite pe net referitoare la sarbatorirea a 50 de ani de la adormirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.

50 de ani de la adormirea
Sfântului Ioan Iacob Hozevitul

Troparul Sfântului

Întru Tine, Părinte, cu osârdie s-a mântuit cel după chip, că luând Crucea ai urmat lui Hristos şi lucrând ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător, ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Cuvioase Părinte Ioane, duhul tău.


Biserica “Sfântul Ioan Iacob Hozevitul Bucureşti

Imagini de la de la PROCESIUNEA CU DEGETUL SFANTULUI IOAN IACOB de la NEAMT-HOZEVITUL din 23 iulie 2010, de la NEAMT la CRAINICENI.

Video – Pelerinaj Sfântul Ioan Iacob Hozevitul la Crăiniceni

Partea IPartea a II-aPartea a III-a
(contine si un interviu cu verisoara Sfantului Ioan Iacob, dna Georgeta Bajoreanu)

Albumul Parohiei Sfantul Ioan Iacob Hozevitul din Bucuresti, Hram 2010
Parohia a organizat o expozitie, vizionarea pelerinajului la Crainiceni, recital de poezii.


Articol de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi

Între 2 şi 5 august 2010 s-au desfăşurat la Dorohoi menifestările prilejuite de hramul Seminarului dorohoian, care îl are ca patron spiritual pe Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, prăznuit în calendarul Bisericii Ortodoxe Române pe data de 5 august.
Astfel, cu binecuvântarea ÎPS TEOFAN, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei au fost aduse de la Mănăstirea „Sf.M.Mc.Iacov Persul” din localitatea Sireţi, raionul Srăjeni, Republica Moldova, o părticică din veşmântul Sfăntului Ioan Iacob precum şi o părticică din Sfintele sale Moaşte.

tot articolul aici 


Articol de la Mănăstirea Sfântului Mare Mucenic Iacov Persul, Sireţi, Moldova

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la mutarea către lăcașurile cerești Sf. Preacuviosului Părintelui nostru Ioan cel Nou Hozevitul, unul din sfinții ocrotitori ai Sf. Mânăstiri Sireți.
La Mănăstirea Sireţi se păstrează o părticică din Sf. Moaşte ale Sfântului Ioan Hozevitul şi o părticică din epitrahilul său.

tot articolul aici 


Articole de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Veniamin Costachi” de la Manastirea Neamt


Galaţi – 50 de ani de la adormirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul

5 august a intrat în conştiinţa românilor drept zi de prăznuire a Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ-Hozevitul. Pentru gălăţenii din cartierul Micro 39 C şi nu numai, 5 august este zi de smerită sărbătoare, când creştinii din zonă se întâlnesc la capela de la parterul blocului C120, un modest loc de rugăciune în Parohia „Sfinţii Daniil Sihastru şi Ioan Iacob-Hozevitul”.
Aici, într-un fost centru de pâine al SC Galmopan SA, părintele paroh Gabriel Mitu aşază, de doi ani, cărămidă peste cărămidă, la o biserică cu numele… dorinţă. Deocamdată Biserica duhovnicească din sufletele credincioşilor, este însă vie, din moment ce ieri, cu mic cu mare, creştinii au alergat la întâlnirea cu Maica Domnului de la Adam, sfânt odor care în aceste zile este în pelerinaj.

(tot articolul aici sau pe blog

Reclame